Hallo, om jou zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn gebruiken we cookies. Dat je het weet, dus door deze site te gebruiken accepteer je de voorwaarden en het privacy beleid.   
OK
WERK MAKEN VAN ....
Werk maken van je hobby.

Toen wij elkaar leerden kennen, studeerden we allebei aan de lerarenopleiding en hadden dezelfde hobby: stijldansen. We vonden het leuk om te dansen en ontdekten dat we er goed in waren. Onze hobby was het begin van een succesvolle danscarrière.

Het belang van een hobby mag niet worden onderschat. Het zorgt ervoor dat je tijd voor jezelf neemt en is een uitstekende manier om te ontspannen. Tegenwoordig moeten veel mensen onder tijdsdruk presteren en met een hobby raak je een groot deel van de dagelijkse stress kwijt. Ook voor kinderen is een hobby belangrijk. Zij ontdekken waar hun interesses liggen en waar zij talent voor hebben. Vroeg beginnen met een hobby is vaak bepalend voor de keuzes in je latere leven.

Zo ook bij ons. Wij besteedden veel tijd aan dansen. Voor ons geen feestjes en uitjes, maar lessen, trainen en wedstrijden dansen. Onze Nederlandse en Engelse trainers van wie wij wekelijks les hadden, begeleidden ons naar de top van het Nederlandse dansen.
Regelmatig gingen wij naar Engeland om te trainen en om wedstrijden te dansen. Vijftien jaar lang dansten wij in de hoofdklasse en hebben Nederland op vele danstoernooien vertegenwoordigd. Wij dansten op grote wedstrijden in de Londense Royal Albert Hal en in het Mekka van de ballroomdanswereld, Blackpool, waar dansparen uit de hele wereld meededen. De liefde en passie voor dansen zorgden ervoor dat wij het zo lang vol konden houden. De meest indrukwekkende uitnodigingen waren wedstrijden in de voormalige DDR en de zomer-dans-vakanties in Istrië, waar wij dansoptredens gaven op campings en in hotels. Wij bewaren mooie herinneringen aan die tijd en hebben nu nog steeds contact met de vrienden van toen.

Nu delen wij onze passie voor dansen met anderen. Onze hobby is ons werk geworden en wij hebben ons gespecialiseerd in het dansvak. Al 20 jaar brengen wij met veel plezier onze danservaring over op de cursisten van onze dansschool. Voor veel mensen is dansen hun hobby geworden en zij komen al vele jaren bij ons over de dansvloer. Niet alleen om danspasjes te leren., ze komen vooral voor de gezelligheid en ontspanning . Heel anders zijn de trainingen aan wedstrijdparen, waaronder het succesvolle Alphense danspaar Roy van Uffelen en Geraldine Voost. Met hen delen wij onze kennis over topdansen en hopen dat ook zij veel plezier beleven aan hun hobby.

Soms denk ik nog wel eens terug aan onze periode van wedstrijddansen en zou ik graag nog één keer de wedstrijdvloer op willen gaan en de emotie en het enthousiasme willen voelen van het publiek. Net als Manon Thomas, een bekend presentatrice. Zij ontdekte haar passie voor stijldansen, toen zij meedeed mee aan het televisieprogramma “Dancing with the Stars “. Zij zal binnenkort haar eerste wedstrijd dansen. Ik wens haar ontzettend veel plezier en succes met deze fantastische hobby!


Mieke de Vos