Hallo, om jou zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn gebruiken we cookies. Dat je het weet, dus door deze site te gebruiken accepteer je de voorwaarden en het privacy beleid.   
OK
PEUTERDANS...
Peuterdans: Plezier, bewegen en leren

Een gezonde leefstijl, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Voorkomen van overgewicht bereik je niet alleen door voorlichting over gezonde voeding. Het is van groot belang dat kinderen al op jonge leeftijd vertrouwd raken met bewegen.Is dit moeilijk? Nee, jonge kinderen hebben van nature aanleg om te bewegen. Rol een bal en de peuter loopt er achteraan. De rol van de ouder is hierin wel belangrijk.

Veel bedrijven en verenigingen spelen hier handig op in en zien peuters als een nieuwe lucratieve doelgroep. Het het aanbod groeit gestaag, peutersport, peuterzwemmen, peutervoetbal, peutergym, peutermuziek en peuterdans, keuze genoeg! Peuterdans, mijn vakgebied, is een unieke combi, waarbij zowel gewerkt wordt aan de muzikale als motorische ontwikkeling van het kind.

Over peuterdans wordt vaak te makkelijk gedacht. Je hoeft immers geen moeilijke danspassen aan te leren, dus muziekje opzetten en dansen maar. Leuke veelal jonge meiden gaan met veel enthousiasme aan de slag. In de praktijk is peuterdans één van de moeilijkste lessen om te geven.

Iedere dansles vereist een gedegen en verantwoorde voorbereiding, waarbij motorische, sociaal-emotionele, cognitieve en muzikale doelstellingen centraal staan, zonder dat het plezier uit het oog wordt verloren. Plezier in bewegen stimuleert en peuters leren spelenderwijs vaardigheden als springen, kruipen, rennen en begrippen zoals boven, onder, links en rechts. Docenten dienen naast ruime ervaring te beschikken over didactische en pedagogische vaardigheden en creativiteit om een goede les voor te bereiden. Pas dan wordt peuterdans echt een feest.